Ekonomika i organizacja produkcji grzybów jadalnych

9 marca 2015
2011-10-29-starter-940x505
 Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someonePrint this page

Wszystkie osoby zainteresowane tematyką uprawy grzybów jadalnych zapraszamy na studia podyplomowe i kursy doszkalające. Tylko u nas zdobędziesz wiedzę umożliwiającą organizację i prowadzenie profesjonalnie działającego przedsiębiorstwa produkcyjnego.

Studia podyplomowe i kursy doszkalające z zakresu ekonomiki i organizacji produkcji grzybów jadalnych to niepowtarzalna okazja zdobycia wiedzy z zakresu:

  • ekonomiki produkcji, marketingu i zarządzania przedsiębiorstwem
  • zasad opodatkowania i ubezpieczeń w gospodarstwach grzybowych
  • biologii, znaczenia i sposobów uprawy grzybów jadalnych
  • nowoczesnych technologii produkcji podłoża, okrywy i grzybni
  • budowy i wyposażenia nowoczesnych obiektów uprawowych.

Oferta edukacyjna skierowana jest do osób zajmujących się:

  • uprawą grzybów jadalnych
  • producentów pieczarek, boczniaków, shitake
  • osób związanych z przetwórstwem grzybów
  • technologów zatrudnionych w wytwórni podłoża, okrywy oraz w obiektach uprawowych
  • pracowników ośrodków doradztwa rolniczego.

Studia trwają dwa semestry (248 godz. zajęć dydaktycznych) i są realizowane w formie niestacjonarnej (dwudniowe zjazdy w soboty i niedziele). Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń i zajęć terenowych w różnych obiektach pieczarkarskich, w wytwórniach podłoża oraz w centrach logistycznych.

Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów wyższych: licencjackich, inżynierskich lub magisterskich.

Jeżeli jesteś zainteresowany podjęciem studiów podyplomowych z ekonomiki i organizacji produkcji grzybów jadalnych złóż w Dziale Spraw Studenckich Collegium Mazovia następujące dokumenty:

Bliższych informacji na temat studiów podyplomowych i kursów doszkalających udziela Pani Teresa Ciok – bezpośrednio w Dziale Spraw Studenckich Collegium Mazovia lub pod numerem telefonu: 25 633 30 32 w. 57 oraz drogą elektroniczną: teresa.ciok@mazovia.edu.pl

Serdecznie zapraszamy!

Zobacz także: