Studia podyplomowe                              zajÄ™cia sobota – niedziela |
Studia podyplomowe trwajÄ…Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â rok (2 semestry) |
Czesne za semestr                                               2500 zł |
Czesne za semestr płatne w 5 ratach                                  525 zł |
Wszystkie osoby zainteresowane tematyką uprawy grzybów jadalnych zapraszamy na studia podyplomowe i kurs doszkalający. Tylko u nas zdobędziesz wiedzę umożliwiającą organizację i prowadzenie profesjonalnie działającego przedsiębiorstwa produkcyjnego.
Studia podyplomowe i kurs doszkalający z zakresu ekonomiki i organizacji produkcji grzybów jadalnych to niepowtarzalna okazja zdobycia wiedzy z zakresu:
- ekonomiki produkcji, marketingu i zarządzania przedsiębiorstwem
- zasad opodatkowania i ubezpieczeń w gospodarstwach grzybowych
- biologii, znaczenia i sposobów uprawy grzybów jadalnych
- nowoczesnych technologii produkcji podłoża, okrywy i grzybni
- budowy i wyposażenia nowoczesnych obiektów uprawowych.
Oferta edukacyjna skierowana jest do osób:
- zajmujących się uprawą grzybów jadalnych
- producentów pieczarek, boczniaków, shitake
- osób związanych z przetwórstwem grzybów
- technologów zatrudnionych w wytwórni podłoża, okrywy oraz w obiektach uprawowych
- pracowników ośrodków doradztwa rolniczego.
Studia podyplomowe/kurs doszkalający trwają dwa semestry (240 godz. zajęć dydaktycznych) i są realizowane w formie niestacjonarnej (dwudniowe zjazdy w soboty i niedziele). Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń i warsztatów terenowych w różnych obiektach pieczarkarskich, w wytwórniach podłoża oraz w centrach logistycznych.
Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów wyższych: licencjackich, inżynierskich lub magisterskich.
Zobacz także
- Instrukcja Finansowa dla słuchaczy na kierunku Ekonomika i organizacja produkcji grzybów jadalnych
Akademia Nauk Stosowanych Mazovia, pokój A1-025
p.o. Dyrektora Agnieszka Tyczyńska
mail:Â atyczynska@mazovia.edu.pl
tel. 508 142 692;Â
MÅ‚odszy specjalista Anna Radzikowska
mail:Â Â aradzikowska@mazovia.edu.pl
tel. 603 458 606;
Biuro CKP pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00-16.00
tel.: 25 6333032 wew. 63,