
Wszystkie osoby zainteresowane tematyką uprawy grzybów jadalnych zapraszamy na studia podyplomowe i kursy doszkalające. Tylko u nas zdobędziesz wiedzę umożliwiającą organizację i prowadzenie profesjonalnie działającego przedsiębiorstwa produkcyjnego.
Studia podyplomowe i kursy doszkalające z zakresu ekonomiki i organizacji produkcji grzybów jadalnych to niepowtarzalna okazja zdobycia wiedzy z zakresu:
- ekonomiki produkcji, marketingu i zarządzania przedsiębiorstwem
- zasad opodatkowania i ubezpieczeń w gospodarstwach grzybowych
- biologii, znaczenia i sposobów uprawy grzybów jadalnych
- nowoczesnych technologii produkcji podłoża, okrywy i grzybni
- budowy i wyposażenia nowoczesnych obiektów uprawowych
Oferta edukacyjna skierowana jest do osób zajmujących się:
- uprawą grzybów jadalnych
- producentów pieczarek, boczniaków, shitake
- osób związanych z przetwórstwem grzybów
- technologów zatrudnionych w wytwórni podłoża, okrywy oraz w obiektach uprawowych
- pracowników ośrodków doradztwa rolniczego
Studia trwają dwa semestry (248 godz. zajęć dydaktycznych) i są realizowane w formie niestacjonarnej (dwudniowe zjazdy w soboty i niedziele). Zajęcia prowadzone są w formie wykładów, ćwiczeń i zajęć terenowych w różnych obiektach pieczarkarskich, w wytwórniach podłoża oraz w centrach logistycznych.
Słuchaczami studiów podyplomowych mogą być osoby posiadające dyplom ukończenia studiów wyższych: licencjackich, inżynierskich lub magisterskich.
Jeżeli jesteś zainteresowany podjęciem studiów podyplomowych z ekonomiki i organizacji produkcji grzybów jadalnych, złóż w Dziale Spraw Studenckich Collegium Mazovia następujące dokumenty:
- podanie o przyjęcie na studia
- podanie o przyjęciu na kurs
- odpis dyplomu ukończenia studiów wyższych
- kserokopiÄ™ dowodu osobistego
- oświadczenie o zapoznaniu z Regulaminem studiów podyplomowych
- jedno zdjęcie
Bliższych informacji na temat studiów podyplomowych i kursów doszkalających udziela Zofia Zaniewicz- bezpośrednio w Dziale Spraw Studenckich Collegium Mazovia lub pod numerem telefonu: 25 633 30 32 w. 52 oraz drogą elektroniczną: zzaniewicz@mazovia.edu.pl.
Serdecznie zapraszamy!
Zobacz także: